Manifestationen

Så här blev det!

Vi fick en bra plats för själva programmet – ”mitt på torget” i Kisa. Regn på morgonen, solen kom fram precis när vi började. Den sista stora valdebatten som skulle hållas kl 11 i en lokal nära torget, hade blivit flyttad till kl 12!  (Manifestationen var kl 11!)

Det blev en fin samling. Bill Brolin stod för musik och småprat både i början och slutet av manifestationen. Anika Agebjörn och hennes granne Miranda (9 år) spelade upp en uppfordrande dialog. ”Vi barn vill ha en jord att leva på!” Maj-Lis Persson höll ett kort tal och sen lästes ”Upprop för en fossilfri kommun” upp för alla närvarande innan det överlämnades till kommunstyrelsens ordförande Hans Måhagen. Efter det bad Måhagen om ordet och tackade för initiativet. Han framhöll att kommunen redan gör en hel del, och att man tagit ett beslut om att en klimat – och energiplan ska upprättas. Men det är viktigt att vi i civilsamhället ”eldar på”.

Och det ska vi göra!

Ev. blir vi kallade till samtal med kommunen längre fram i höst.

Runt om i världen hölls på lördagen mängder av manifestationer av liknande slag ”Rise together for Climte! Stop fossil fuels!” (Stå upp för klimatet! Stoppa fossila bränslen!)

Vill du vara med och verka för att Kinda ska bli fossilfritt?

Det är ingen liten uppgift! Men någonstans måste man börja.

Vi har tagit ett par första steg. (Ett brev till samtliga partier i Kinda med frågor kring hållbarhet. Reslutatet blev en debattartikel i Corren torsdagen den 7 sept. och så manifestationen i lördags)

Hållbart Rimforsa vill vara både tydligt och positivt, vi samarbetar med alla som delar vår vision om ett hållbart och fossilfritt samhälle.

Hör av dig om du vill hjälpa till – eller ”bara vara med” i samtalen och planeringarna.

Varje lördag kl 10 träffas vi på Bagarboden i Rimforsa. Då samtalar vi om det som känns viktigt för oss när det gäller miljö och klimat.

Välkommen!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s