Nyttigt ”ogräs”

Vad är ogräs? I princip en växt som växer där vi inte vill ha den. Många växter som introducerades som kulturväxter visade sig ganska snart vara väldigt livskraftiga och spred sig ohämmat, t.ex. kirskålen. Det invasiva växtsättet har gjort att vi betraktar den som ett besvärligt ogräs. Kampen mot kirskålen är ofta ojämn men om man istället börjar använda den i matlagningen, då har man plötsligt en god – och nyttig – råvara och resurs. Allt ligger i betraktarens öga, som bekant.

Här listar vi några recept på kirskål. Hör gärna av dig och berätta om du har provlagat och vad du tyckte.

Kirskålspaj
Lisa Lemkes pizza
Kirskålspesto
Stekt kirskål med fetaost

Smaklig spis!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s